p.tsoukalas
Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 24
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 18755
210 4000061

Συνταγή για ψωμί χωριάτικο (αγιορείτικο)

 

Υλικά

10kg Χωριάτικο αλεύρι

1,5kg Προζύμι υγρό

200γρ Αλάτι

2kg Προζύμη σε ζύμη

Νερό όσο χρειαστεί(παγωμένο)

300-350γρ Mαγιά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε για 20 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 3 ώρες

Αφού ξεξουραστεί την τεμαχίζουμε στα επιθυμητά βάρη

Τοποθετούμε το ψωμί σε θερμό χώρο και όταν είναι έτοιμο το φουρνίζουμε στους 230 βαθμους για 45 λεπτά περίπου

 

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά

Τοποθεσία