Υλικά (για 4 άτοµα)
Για τη ζύµη
500 γραµµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή µαγιά
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλ.τσ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Για τη γέµιση
500 γραµµ. σπανάκι
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιηµένη
100 γραµµ. καρύδια ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. πολτό ροδιού
1 φλ.τσ. ψιλοκοµµένο κόλιανδρο
½ κ.γλ. µαύρο πιπέρι
½ κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουµε τη µαγιά µε τη ζάχαρη σ’ ένα φλιτζάνι τσαγιού, προσθέτουµε ένα κουτάλι σούπας ζεστό νερό και τα αφήνουµε µέχρι το µέγεθός τους να γίνει διπλάσιο. Ρίχνουµε το αλάτι στο αλεύρι και προσθέτουµε µισό ποτήρι νερό. Ζυµώνουµε, σκεπάζουµε τη ζύµη µε µια πετσέτα και την αφήνουµε µέχρι να διπλασιαστεί σε µέγεθος. Ανακατεύουµε τα υλικά της γέµισης. Χωρίζουµε την έτοιµη ζύµη σε τέσσερα κοµµάτια και ανοίγουµε τέσσερα φύλλα. Απλώνουµε τη γέµιση στο µισό κάθε φύλλου και τη σκεπάζουµε µε το άλλο µισό. Τρυπάµε τις πίτες µε ένα πιρούνι για να µη φουσκώσουν πολύ και τις ψήνουµε στο φούρνο στους 250°C µέχρι να πάρουν χρώµα. Η γέµιση µπορεί να προσαρµοστεί ανάλογα µε τις επιθυµίες µας.
πηγή: www.myworld.gr
Αφήστε το σχόλιό σας